Pohja: 200g (puolet paketista) digestiven täysjyvä keksejä
100 g sulatettua voita
Täyte: 600 g = 3 prk maustamatonta tuorejuustoa
200g = 1 prk ranskankermaa
2 dl sokeria
2 rkl perunajauhoja
4 kananmunaa
2 rkl sitruunanmehua
1 tl vaniljasokeria
1. Aloita laittamalla uuni lämpenemään 175 asteeseen, sillä kakun teossa ei mene kauaa.
2. Valmistele vuoka valmiiksi. Itse kätyin irtopohjavuokaa ( 24cm halkaisija). Vuoraa pohja leivinpaperilla ja kiinnitä pohja. Älä leikkaa pohjan alle yli jäävää leivinpaperia kokonaan pois, tämän avulla saat helposti valmiin kakun siirrettyä tarjoiluastialle, ja pohjan pois alta.
3. Punnitse keksit ja laita vaikka pakastepussiin. Murskaa keksit esim kaulimen avulla. Muistathan sulke pussin ettei muruset löydy keittiön lattialta: ) Voi halutessaan myös käyttää tehosekoitinta, jolla saa sileämpää murua. Itse tykkään vain rouhia keksit, sattumia saa olla.
4. Sulata voi mikrossa. Sekoita keksin murska ja voi keskenään. Lisää seos irtopohja vuuan pohjalle, ja taputtele tasaiseksi. Itse painelen käden avulla.
5. Sekoita kulhossa tuorejuustot ja ranskankerma. Lisää sokeri ja vaniljasokeri. Ota pöydälle jo valmiiksi kananmunat ja sitruunanmehu. Vatkaa sähkövatkaimella seos tasaiseksi.
6. Lisää kananmunat yksitellen, sekoittaen juustoseokseen. Voit rikkoa munat ensin lasiin, näin ei tule joukkoon myöskään kuoria.
7. Viimeisenä lisää sitruunanmehu, jatkuvasti sekoittaen. Lisää mehu hieman kerrallaan.
8. Lisää juustoseos pohjan päälle, tasoita päälliosa tasaiseksi.
Paista 175 asteisessa uunissa noin 1 tunnin ajan, riippuen kuinkan tehokas uunisi on.
Jos kakun päällinen saa mielestäsi liikaa väriä, voit laittaa vuuan päälle folion paiston loppuajaksi.
Ja tässä valmis tuotos.
Itse en suojannut pintaa folion avulla, joten pinta on saanut kauniin värin.
Kakun kanssa tarjoilin marjasosetta.
Sulatin pakastemansikoita hetken mikrossa, surautin tehosekoittimelle tasaiseksi ja lisäsin hieman sokeria.
Helppo ohje, melko nopeat valmistusvaiheet.
Maukasta mutta ei missään nimessä liian makeaa.
Tuhtia kylläkin: )
Reseptin olen joskus aikanaan jo kirjoittanut itselleni ylös,
jäänyt vain käyttämättä.
Tähän siis yhdistelty muutamaakin eri ohjetta,
itse soveltaen.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti