perjantai 30. syyskuuta 2016

kylmäsavulohi leipäset resepti

Illan ratoksi jotain pientä suolaista piti/ halusin tehdä.
Näitä pieniä suolapaloja näkyy paljon juhlissa, enkä ole itse alusta alkaen näitä ikinä tehnyt.

Näitä tarvitset:
1 prk = 150 g ranskankermaa ( creme fraice)
1/2 prk = n. 100g  tuorejuustoa ( itse käytin katkarapun makuista)
1 pkt = n. 150 g kylmäsavustettua lohta
1/2  iso punasipuli tai kokoinen pieni
tuoretta tilliä

mustapippuria myllystä
muutama tippa sitruunanmehua

Salosen saaristolaisnappi pohjaksi.


Kuori ja pilko sipuli pieneksi ( itse tykkään kun sipuli todella pienenä). Lisää ne kulhoon.
Seuraavaksi pilko kylmäsavulohi. Itse käytin apuna keittiösaksia. Tämänkin pilkoin kohtuu pieneksi.
Lisää samaan kulhoon sipulin kanssa.
Tilliä maun mukaan, tämäkin hienonnettuna.
Lisää ranskankerma ja tuorejuusto.
Sekoita tasaiseksi massaksi.

Tässä kohtaa maista ja sen pohjalta jokainen maustakoon itse.
Minä laitoin hieman mustapippuria ja vain hieman, muutaman tipan sitruunanmehua.
Mielestäni suolaa ei tarvitse lisätä sillä lohi jo itsessään on niin suolaista.

Annostele täyte saaristolaisnappien päälle.

Hieman taas kuvanlaatu heikko, mutta tämmöset valmistui: )
9 kpl sain aikaiseksi kun täytettä laitoin todella runsaasti.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti